Afternoon tea, söndagen 11/10

Thomas Idergard, fd politiker numera präst inom katolska kyrkan, besöker oss den 11:e oktober kl 15:00. Varmt välkomna att vara med och lyssna till hans berättelse. Kostnad för deltagande inklusive fika 80 kr. Max antal besökande är 50 pers. Anmälan görs med mail till kontakt@allianskyrkanialta.se

Presentation:

Thomas Idergard var på 1990-talet politiskt engagerad och var bl a ordförande i moderata ungdomsförbundet. Därefter ägnade han mer än tio år åt arbete i näringslivet, främst inom pr-branschen, kombinerat med medverkan i olika opinionsbildande sammanhang. 2009 konverterade han till Katolska kyrkan och under den nära två år långa processen uppfattade han att det i konversionen för honom låg en djupare kallelse. 2012 bröt han upp, sålde och lämnade allt och inträdde i Jesuitorden (Jesu Sällskap). Efter två år som novis i Tyskland avgav han sina ordenslöften och flyttade därefter till London för att studera teologi (de tre årens studier i filosofi hade han redan avklarat). I februari 2017 vigdes han till diakon i London och i september samma år till katolsk präst av kardinal Anders Arborelius i Stockholm. Sedan sin återkomst till Sverige 2017 är han verksam som kaplan i S:ta Eugenia katolska församling i Stockholm och även engagerad i Jesuiternas tidskrift Signum och högskola Newmaninstitutet i Uppsala.

Välkomna!